Moving Horizon
Udsmykning
2017
Hangar 23, flyvestation Karup
FES
Moving Horizon
Udsmykning
2017
Hangar 23, flyvestation Karup
FES
En kunstnerisk udsmykning af Hangar 23, Flyvestation Karup for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, udviklet og implementeret i 2016/ 17.

”Landskab er et meget væsentligt tema for Eskadrille 723, og det ønskes derfor at den kunstneriske udsmykning skal tage udgangspunkt i dette tema, men i en rumlig og flademæssig bearbejdning som kan stemningssætte ankomst- og kantineområdet.” 

Materialet til værket Moving Horizon er indsamlet på rejser til Island og Grønland i sommeren 2016. Landskaberne er oplevet og undersøgt i en fotografisk proces ved at zoome ind på strukturer, overflader, farver og linjer.

Planter fra blomsterdalen i Tasiilaq i Østgrønland er plukket, presset og efterfølgende trykt på silke og uld i en manuel indfarvningsproces for derefter at indgå som stoflige fragmenter i fotomontagerne ’Naturfortællinger’.

Moving Horizon er skabt til Eskadrille 723 og Hangar 23. Værket tager afsæt i konkrete steder fra nord og syd, hvor eskadrillen fysisk opererer og forholder sig til bygningens skala og rumlige muligheder.

Sort/hvide fotomontager, transparente farvekompositioner og grafiske tegninger er integreret på forskudte glaspartier og vægge i bygningen. Når de overlapper og interfererer, skabes nye rumlige kompositioner og øjebliksbilleder. Et poetisk greb der skaber kontrast til arkitekturen og foranderlighed i Hangar 23.

Titlen Moving Horizon refererer både til horisonter, der bevæger sig helt konkret i pilotens synsfelt, men også til det mere bevægende, det rørende. Piloterne kan ikke undgå at blive følelsesmæssigt berørt af de steder og de mennesker, de møder - på de missioner de udfører med livet som indsats.


"Birgitte Munks kunstprojekt tilføjer på bedste vis en ekstra dimension i såvel arkitekturen som i piloternes selvforståelse."
Anja Kaspersen, Arkitekt KPF

”Kunst kan også være et pejlemærke i hverdagen for vores piloter. I Hangar 23 bliver de sendt afsted og modtaget igen af detaljer, farver og linjer, hentet fra de landskaber, de har fløjet hen over. Birgitte Munk har virkelig grebet opgaven og tilføjet en ekstra dimension til bygningen, som vi slet ikke kan forestille os at være foruden.”
Torben Gade, Vicedirektør i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse


STOR TAK TIL:
Marie Markman, Anja Kaspersen, Jonatan Kildelund, John Hammerstrøm, Sander Jensen, Jens Riis, Naja Kirkedal Jensen, Ulla Strudsholm, Dines Tours, Christina Gadegaard, Nord Grafisk, Penta Byg, Godsbanen, Inger Lise Rasmussen, Højbjerg Fotografisk Værksted, Morten Barker, Helga Halkjær, Dorte Krause-Jensen, Iben West, Ib Sørensen og Jørn Tækker.

OG:
Statens Værksteder for Kunst for et fantastisk arbejdsophold på Grafisk Værksted i forbindelse med udvikling og tryk af Landskaber I, II og III.

Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK