CACTUS
Fotografi og fotogravure
2021
Munk & jerichau
Haderslev Kunstforening
CACTUS
Fotografi og fotogravure
2021
Munk & jerichau
Haderslev Kunstforening
En udstilling af grafiske og fotografiske værker med afsæt i personlige rejsedagbøgers billedkatalog fra Island, Syrien, Berlin, Melbourne, Marokko og Peru.

I Vild med sart rosa - et grafisk samarbejdsprojekt, mødes nordiske motiver af planter/vækster og gardiner, der overlapper Mellemøstens florale mønstrede/blomstrede stoffer. Begge steder kan det tolkes som en form for afskærmning, en beskyttelse, som en fortælling om et privat rum.

I de individuelle værkserier er der fokus på cactus planten, som vi har mødt den i botaniske haver, private haver eller ude ved dens naturlige vækststeder. Ikke at den er en meget indbydende plante med dens stikkende torne, men udfordrende som form og struktur. 

Mirleft Night af Vibeke Jerichau er en serie af farve fotogravure værker, hvor optikken er zoomet ind på detaljer af byens rum og arkitektoniske strukturer. Detaljer ud af hvilke der opstår uformulerede rumlige universer. Små detaljer i det originale foto, der ikke tegnede sig i det fotografiske øjeblik, har ved utallige scanninger ind i de enkelte foto senere åbnet sig, som en nærlæsning af byen Mirleft i Marokko.

Private Garden/ Public Garden/ Melbourne af Birgitte Munk. Fotografiske optagelser fra byen og den botaniske have Royal Botanic Gardens Victoria, trykt som fotogravure på Baldessin Press Studio, 2019.

Private Garden/ Public Garden/ Peru af Birgitte Munk. Blikket søger samlinger af planter, krukker og almindelige hverdagsgenstande, som mennesker har dekoreret og arrangeret. Eller som har organiseret sig selv som stilleben motiv. Inkjet Print på Hahnemühle Photo Matt Fibre, 2021.

Værkerne er udført på:
Grafisk Værksted Vejle
HøjbjergFotografiske Værksted
Kulturwerk des bbk Berlin
Baldessin Press Studio, MelbourneFacebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK