UP / DOWN
Tekstil objekt
2013
FiLT
250 X 50 X 50 cm
UP / DOWN
Tekstil objekt
2013
FiLT
250 X 50 X 50 cm
UP / DOWN er fra serien Organic Cuts, hvor jeg undersøger, hvordan det flade stof kan transformeres til tredimensionelle, organiske og sanselige tekstiler. 

UP / DOWN er to tekstile objekter, laserskåret ud fra samme tegning. I Up falder dele af former og konturer ud og ned. Det skaber store huller, der åbner for lys og gennemkig. I Down passer figurerne næsten i hullerne. I den lodrette sammenfoldede form skaber det kun sprækker og revner. 

Værket tager udgangspunkt i helt konkrete observationer af strukturerne i planten Primula Veris. Undervejs i processen er det organiske afsæt udvisket og transformeret til store kantede figurer.

På trods af de meget kantede figurer fremstår begge værkdele, som kropslige organismer med referencer til stammer, bark og buskads. Begge genskaber et overraskende organisk og sanseligt udtryk med klare referencer til naturen. Det er som om den oprindelige plantestruktur vender tilbage. Belyst vil de kaste forskellige skygger på gulvet og gå i samspil og dialog med rummet og beskueren.

UP blev udstillet på Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2013 i Rundetårn, København.
Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK