FLOWER PRESS
Installation
2020
PAP, planter fra papskoven, paller
Driftskontoret
FLOWER PRESS
Installation
2020
PAP, planter fra papskoven, paller
Driftskontoret
FLOWER PRESS 13 - 30 august 2020

Installationen ’Flower Press’ kan opleves som en sammensmeltning af indtryk fra papfabrikkens industrielle univers og ideer der er opstået under arbejdet med tryk af planter på fabrikkens kraftfulde maskiner.

Gåture i papskoven med lokalkendte kapaciteter; hortonom og landskabsarkitekt Jacques Gustin, forfatter Gerd Laugesen og naturvejleder Jens Frydendal, har inspireret til indsamling af planterne.

Naturen er taget med indenfor og har sat aftryk i det våde pap under et tons tungt pres.

Pap og planter, vand og varme, lys og skygge, paller og poesi smelter sammen til en sanselig fortælling på reposen i trappeopgangen og i Driftskontorets rum.

Magnus Munk Tækker har komponeret et 2-delt soundtrack til ’Flower Press’ sammensat af feltoptagelser fra fabrikken og den omkringliggende natur. Fuglefløjt og vandløb møder fabrikslarm og støjende stempler i en stemningsfuld komposition.

Planter fra papskoven der indgår i installationen:
Ahorn/ Ask/ Birk/ Bregne/ Bævre Asp/ Bærmispel/ Bøg/ Fyr/ Eg/ Elm/ Glatbladet hæg/ Gul Iris/ Hag-vild blomme/ Hassel/ Kaprifolie/ Lærk /Padderokke/ Pil/ Rønnebær/ Rød Eg/ Rødel/ Rødgran/ Smørblomst/ Skvalderkål/ Tagrør/ Vild Kørvel/ Vild paradis æble 

Stor tak til:
Statens Kunstfond
Bruunshaab Gl. Papfabrik
Driftskontoret 


DRIFTSKONTORET - et kunstnerdrevet udstillingssted
Bruunshaab Gl. Papfabrik
Vinkelvej 93B, 8800 Viborg Instagram @driftskontoret
www.driftskontoret.com

DRIFTSKONTORET er et kunstnerdrevet udstillingssted, der etableret af billedkunstner Annette Gerlif og keramiker Helle Bovbjerg på Bruunshaab Gl. Papfabrik ved Viborg.

DRIFTSKONTORET er på fabrikkens 1. sal, hvor det oprindelige driftskontor lå, og hvor driftslederen af fabrikken sad.Udstillingerne tager afsæt i fabrikkens materialer, maskiner og produktionsmuligheder. 

Papfabrikken er et arbejdende museum, hvor der fremstilles pap af affaldspapir, og er den eneste igangværende museums-papfabrik i Europa. Oprindeligt blev pappet tørret på skrænterne i den nærliggende skov. Skoven kaldes i dag Papskoven, og er en del af Viborg Naturpark.
PDF
Artikel af Rigetta Klint i Håndværk bookazine No4, 2021 har 'plantebaseret' som tema.
HÅNDVÆRK_No4_dk
Lyd
Soundtrack af Magnus Munk Tækker. Komponeret af feltoptagelser fra fabrikken og den omkringliggende natur.
Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK