PAKHUS 13
Udsmykning
2008
FLOWERCUTS: 16 vinduer
POSITIVE THINKING: Glasskillevæg
PAKHUS 13
Udsmykning
2008
FLOWERCUTS: 16 vinduer
POSITIVE THINKING: Glasskillevæg
Udsmykningen opleves som en harmonisk helhed, men er i virkeligheden en visuel collage, sammensat af flere selvstændige elementer: en 14 m lang og 4,5 m høj glasvæg beklædt med lamineret folie, 16 Flower Cuts skåret i sandblæsningsfolie og påsat pakhusets store næsten kvadratiske vinduer samt 4 monumentalt store blanke toiletdøre sprøjtelakeret i lys blå, grøn, orange og pink.

Glasvæggen opdeler pakhusets stueetage på langs og fungerer som en transparent skillevæg. Lyset kan passere igennem den matterede overflade, men sigtbarheden er så lav, at beskueren kun har en diffus ide om, hvad der foregår på den anden side. Dette drømmeagtige syn forstærkes yderligere af de syregrønne digitaliserede fotos af egeblade, der er trykt på folie og sat op på 9 af væggens 12 glasbaner. Mønsteret bevæger sig energisk og løssluppent på glasfladerne, men brydes brat to steder af ensfarvede baner i blåt og grønt.

I glasvæggen forenes adskillige modpoler: den er transparent uden at være gennemsigtig – organisk, men helt stringent – æterisk og yderst håndgribelig – opdelt i 12 baner, og alligevel en fuldkommen helhed.
Resultatet er blevet et vibrerende smukt paradoks - en dramatisk energiudladning, der hviler i fuldendt balance.

De 16 Flower Cuts i pakhusets vinduer kan minde om store isblomster. En installation, der ligesom glasvæggen også rummer sin egen modsætning. Folien udgør på den ene side en fastlåst uigennemtrængelig form, der delvist blokerer for den smukke udsigt, på den anden side åbner isblomsterne op for lysets flimrende skyggespil.
I løbet af dagen dannes et væld af mønstre på gulve og vægge, og de blanke overflader brydes igen og igen af nye overraskende dobbelteksponeringer.
PDF
Dagens rytme fastholdt af et stationært kamera.
Pakhus-13
Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK