En presset historie om planter
Udstilling
2024
Fotogravure, plexiglas, fotokopier
Galleri 5Malunai, Vilnius
En presset historie om planter
Udstilling
2024
Fotogravure, plexiglas, fotokopier
Galleri 5Malunai, Vilnius
”At undersøge planter er ensbetydende med at skaffe sig viden om, hvad det vil sige at være i verden. Planter står for den mest direkte og elementære forbindelse, liv kan knytte til verden”, Emanuele Coccia.

Projektet er en fortælling om planterne fra en afgrænset mark på en matrikel mod vest. At indsamle og presse planter har gennem tiden været betragtet som en videnskabelig metode, men med En presset historie om planter er det anderledes.

For Munk & Jerichau findes ingen forudindtaget forestilling om resultatet på forhånd, kun en åben, langsom og undersøgende proces, der ikke har til formål at være til bestemt gavn.

Det handler måske mest af alt om skønhed og en lyst til at indfange mangfoldigheden i det, vi normalt bare vader over; en undseelig græsmark.

Fotogravurebillederne er som et tidsbillede uden nogen bestemt tid, men som tiden i sig selv, der sætter sit præg. Som spøgelsesagtige konturer træder blomsternes blade skarpere frem i billederne. Det er en nærsynet og opmærksom måde at være i verden på.

Billedkunstnerne Birgitte Munk og Vibeke Jerichau er optaget af at udfordre det grafiske rum, teknikken og formaterne, skabe værker i fællesskab og dialog. I arbejdsfællesskabet Munk & Jerichau har de siden 2020, skabt flere fælles grafiske serier og udstillinger med fokus på fotogravuren og værkernes installering i rummet. De arbejder på eget grafisk værksted Munk Print Lab i Aarhus, hvorfra de kan eksperimentere og arbejde i store formater.

Støttet af:
L.F. Foghts Fond
Statens Kunstfond Projektstøtte, billedkunst
Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune
Vilnius Academy of Arts
Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK