Threads
Vendepunkt på hede
2022
Gruppeudstilling
Museum Silkeborg Blicheregnen
Threads
Vendepunkt på hede
2022
Gruppeudstilling
Museum Silkeborg Blicheregnen
I dag optager hederne en forsvindende lille og næsten usynlig plads i den danske natur. Samtidigt har klima-kriser og politiske og sociale kriser ledt os frem mod et nyt vendepunkt, der kræver vidtrækkende og langvarige forandringer i vores måder at forholde os til naturen og hinanden på.

Men har hederne stadig noget at fortælle os?

VENDEPUKT PÅ HEDEN afsøger en række svar på det spørgsmål gennem en kunstnerisk dialog med det politiske og det historiske, mellem landskabet og det dybt menneskelige’

Mette Løvschal, Professor i arkæologi, Aarhus Universitet & Moesgaard Museum

THREADS undersøger jordlag på heden i en sammenstilling med fotografiske nærstudier af landskabslignende hæftninger på bagsiden af en håndstrikkede uldsweater.
Den islandsk uldsweater er dissekeret og transformeret til nye strikkede genstande, der kan varme, pynte og beskytte i en urolig og uforudsigelig tid.

MATERIALER THREADS
På bord:Håndstrikket uldsweater, strikkede objekter, strikkepinde, plantefarve, petriskåle, arkivkasser installeret på et bord af mdf L 2.44 xB 1.20 m
På væg:E.T. Fotogravure tryk I,II,III på Rives BFK/ 250 g, 46 x 63 cm.

VENDEPUKT PÅ HEDEN tager udgangspunkt i et konkret fysisk sted på Kongenshus Hede, som også er titlen til udstillingen ’Vendepunkt på Heden’.

Kurator Helle Bovbjerg inviterede tekstilkunstner Astrid Skibsted, billedkunstnerne Mette Mailund Strong og Birgitte Munk, keramiker Vinni Frederiksen, forfatter Gerd Laugesen til at afsøge nye muligheder for samarbejde og kunstnerisk sparring ud fra de fælles nøgleord: Landskab, hændernes arbejde og det nøjsomme liv.

Til udstillingen har kunstnerne skabt værker ud fra hver deres personlige og faglige ståsted og griber fat i aktuelle udfordringer i forhold til bæredygtighed, resurseknaphed og håndværksprægede handlinger, som ofte præger kunstneriske processer.
PDF
Katalog med forord af Mette Løvschal. professor i arkæologi, Aarhus universitet & Moesgard Museum.
ISBN: 978-87-973941-1-3
Katalog_Vendepunkt_paa_Heden_190x150_web
Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2020 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK