Moving Horizon
Udsmykning
2017
Hangar 23, flyvestation Karup
FES
Moving Horizon
Udsmykning
2017
Hangar 23, flyvestation Karup
FES
En kunstnerisk udsmykning af Hangar 23, Flyvestation Karup for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, udviklet og implementeret i 2016/ 17.

Moving Horizon er et stedsspecifikt værk der tager præcise afsæt i konkrete steder, hvor eskadrillen fysisk opererer og søger at fortolke essensen af Eskadrille 723.

"Landskab er et meget væsentligt tema for Eskadrille 723 og det ønskes derfor at den kunstneriske udsmykning skal tage udgangspunkt i dette tema, men i en rumlig og flademæssig bearbejdning som kan stemningssætte ankomst- og kantineområdet".

Det samlede værk består af flere lag af grafiske tegninger, transparente farvekompositioner og fotomontager, der er placeret på glaspartier og vægge, og spiller på kontraster mellem det sanselige overfor det systemiske og det organiske overfor det grafiske.

Lagene skaber et stemningsfuldt og subtilt værk, der forandrer sig i forhold til tidpunktet på dagen, lyset og årstiderne og interagerer med ens færden rundt i bygningen.

Medarbejderne engagement og eskadrillens billedkatalog har inspireret til det overordnede koncept. Forenklede udsnit fra piloternes egne digitale optagelser fra opgaver i Nord og Syd, er det direkte oplæg til den tredelte transparente komposition "Horisonter".

Arkitekturen og bygningens rummelige muligheder og neutrale farvesætning, har på den måde fungeret som et åbent lærred, som det kunstneriske projekt har kunnet udfolde sig på.


STOR TAK TIL:
Marie Markman, Anja Kaspersen, Jonatan Kildelund, John Hammerstrøm, Sander Jensen, Jens Riis, Naja Kirkedal Jensen, Ulla Strudsholm, Dines Tours, Christina Gadegaard, Nord Grafisk, Penta Byg, Godsbanen, Inger Lise Rasmussen, Højbjerg Fotografisk Værksted, Morten Barker, Helga Halkjær, Dorte Krause-Jensen, Iben West, Ib Sørensen og Jørn Tækker.

OG:
Statens Værksteder for Kunst for et fantastisk arbejdsophold på Grafisk Værksted i forbindelse med udvikling og tryk af Landskaber I, II og III.

Facebook
tiltoptiltop
Copyright © 2018 Birgitte Munk
BIRGITTE MUNK · MARSELIS BOULEVARD 27 · DK-8000 AARHUS C · T +45 21 26 50 12 · BIRGITTE@MUUNI.DK